广东省自考信息网欢迎各位自考生,今天是

免费咨询:020-88522360

自考办电话| 自考答疑 | 公众号

您现在的位置:首页 > 历年真题 > 公共课 > 英语(二) > 文章内容

自考书籍购买
自考课程购买

扫码咨询

排行热点

自考书籍

2017年10月高等教育自学考试英语(二)真题

编辑整理:广东自考网 [ 2020年03月11日 ] 【大 中 小】

不用去学校,就能修名校专科/本科学历,国家承认 学信网可查,查看详情>>>

学习推荐
查看详情
   绝密★启用前
2017年10月高等教育自学考试全国统一命题考试
英语(二)  试卷
(课程代码    00015)
本试卷满分100分,考试时间150分钟。
考生答题注意事项:
1.本卷所有试题必须在答题卡上作答。答在试卷上无效,试卷空白处和背面均可作草稿纸。
2.第一部分为选择题。必须对应试卷上的题号使用2B铅笔将“答题卡”的相应代码涂黑。
3.第二部分为非选择题。必须注明大、小题号,使用0.5毫米黑色字迹签字笔作答。
4.合理安排答题空间,超出答题区域无效。
 
第一部分  选择题
一、阅读判断(第1—10题,每题1分,共10分)
下面的短文后列出了10个句子,请根据短文的内容对每个句子作出判断:如果该句提供的是正确信息,选择A;如果该句提供的是错误信息,选择B;如果该句的信息文中没有提及,选择C。在答题卡相应位置上将答案选项涂黑。未涂、错涂、多涂或少涂均无分。
 
Farms Appear in Cities
When you hear the word“farm”, you may imagine the countryside with cows and crops. But scientists say the farms of the future could be built in tall buildings in some large cities.
It may be difficult to believe, but in fact, the technology for growing crops indoors already exists. Farming in the city is already happening. Some vegetables are already grown in greenhouses. Even the scientists at the South Pole research station can enjoy fresh vegetables they grow in their own greenhouse.
Experts say indoor farming solves many problems. First, traditional farming takes up a lot of land.
Growing crops in tall buildings-called vertical farming(垂直农业)-can solve the problem. Also,fruits and vegetables grown indoors would not face serious threats from insects and bad weather.
Though vertical farms don’t exist yet,experts have created a plan for recycling in such farms. The water from indoor fish ponds would be used to water crops. Gases from crop waste would be used to heat the building. Waste from chicken or pigs would be reused as a source of energy.
But experts believe vertical farming is not going to be easy. They say it can be difficult to control climate conditions indoors. Besides, plants differ in their weather and lighting needs. For example, some plants like warm,sunny weather, but other plants prefer cooler temperatures.
That’s not to say these difficulties won’t be overcome-but it will take time. Most experts suggest it may take about 5 to 15 years before the first vertical farms could be created.
1.The word “farm” may make you think of the countryside.
A.True        B.False        C.Not Given
2.It is still a dream for people to grow crops indoors.
A.True        B.False        C.Not Given
3.Scientists at the South Pole research station live a hard life.
A.True        B.False        C.Not Given
4.Vertical farming does not need as much land as traditional farming.
A.True        B.False        C.Not Given
5.Fresh fruits and vegetables are very expensive in cities.
A.True        B.False        C.Not Given
6.Crops grown indoors would not be badly harmed by insects.
A.True        B.False        C.Not Given
7.Scientists do not know how to reuse the animal waste in vertical farms.
A.True        B.False        C.Not Given
8.Some experts say vertical farming could be difficult.
A.True        B.False        C.Not Given
9.Indoor plants need the same weather and lighting.
A.True        B.False        C.Not Given
10.The first vertical farms appeared 5 years ago.
A.True        B.False        C.Not Given
二、阅读选择(第11—15题,每题2分,共10分)
阅读下面短文,请从短文后所给各题的4个选项(A、B、C、D)中选出1个最佳选项,并在答题卡相应位置上将该项涂黑。未涂、错涂、多涂或少涂均无分。
A Good Lesson
After living in Europe for seven years, many parents decided that my family would move to the United States. We all looked forward to this. What would people think of us? For me, I hoped to be the hero of the class.
I was not disappointed. All my classmates admired my experience, and I quickly became well known as “the French guy”. I was very popular for a time. However, I was not interested in many things my classmates did, and it was hard for me to connect with them. I enjoyed listening to classical music, never watched TV, and almost never watched movies.
I did not have a common background with my friends because I grew up in Europe. I had few friends,and fewer good friends. When I look back now, I realize I was a bit of an idiot to many people around me. I kept talking proudly about my experience. And I thought myself better than those around me because I lived in Europe but they didn’t.
I had decided I wanted better friends when my parents said that we were going to move again! I saw this as a perfect chance to ge better friends, where people din not know of my unkind past.
When we moved to California, I did not show off as I had done for five years. I did not tell everyone that I lived in Europe. I still listened to classical music, but I just kept my music to myself. Sure enough, I found that people like someone who is not typical but does not boast about it.
Nothing can replace good friends, and if I had to control my temper and pride, it was well worth it.
11.When I first moved to the US, I was very popular because of my            .
A.good apppearance                        B.outstanding talents
C.French accent                           D.overseas experiences
12.I had few good friends partly because I            .
A.looked down upon my classmates
B.liked listening to classical music
C.never went to the movies
D.came from a very rich family
13.The phrase “an idiot”(Line 3,Para 3) most probably means            .
A.an actor                             B.a cheater
C.a fool                               D.a loser
14.When we moved to California, I stopped            .
A.boasting about my experience
B.talking about people around me
C.enjoying the classical music alone
D.making friends with my classmates
15.The writer would probably agree that            .
A.good friends like same kind of music
B.friends are more important than anyting else
C.similar background is the key to friendship
D.a good friend never loses his/her temper
 
第二部分  非选择题
三、概括段落大意和补全句子(第16—25题,每题1分,共10分)
阅读下面短文,请完成短文后的2项测试任务:(1)从第16—20题后所给的6个选项中为第段每段选择1个正确的小标题;(2)从第21—25题后所给的6个选项中选择5个正确选项,分别完成每个句子。将正确选项写到答题卡上。
 
Dormitory Life
1.Living in a dormitory at college can be a great experience. However, if you take no steps to make this experience positive, dormitory life can become a misery. When you choose to live in a college dormitory,  you will have a better chance to live a colorful and meaningful life.Meanwhile, you will have to give up many things as well.
2.When you live in a dormitory, you can meet many people with different interests. And you can enjoy the various services there. Both are very important to make you successful at college. But you may have to give up much of your personal space. You will share a room with someone else. This means you need to make peace with the things and people around you.
3.You will have to learn some important life skills. For example, you will learn how to get along with people. You will also learn to ignore things that you can’t change. But in the future, you will find these skills very helpful when you are working in the real world.
4.When you live in a dormitory,  you can enjoy a wide range of campus services, which are not available to those who live off campus. If you have any school related problems, you have no difficulty finding someone to help, because the school hires people to help the students living there.
5.Bsides, living on campus means you don’t have to travel to and from school in rush hours. And you are more involved in campus life. For example, you can have a better chance to take part in the club activities and make your own contributions. If you want to live a rich campus life, living in a dormitory is your best choice.

Task 1
16.Paragraph 1:
17.Paragraph 2:
18.Paragraph 3:
19.Paragraph 4:
20.Paragraph 5:
 
Task 2
21.If you make no effort,you will                    .
22.Dormitory life means                           .
23.You need to master many skills like how to keep                  .
24.Those who live off campus cannot use                          .
25.Living on campus can save you the trouble of                    .
 
 
 
四、填句补文(第26—30题,每题2分,共10分)
下面的短文有5处空白,短文后有6个句子,其中5个取自短文,请根据短文内容将其分别放回原有位置,以恢复文章原貌。将正确选项写到答题卡上。
 
Grandpa My Hero
My grandfather had only one child and that was my mother. He always wanted a son but it never happened.   26  When, my mom got pregnant, he thought he finally had a boy in the family, but it turned out that her first child was my older sister. When I was born, Grandpa was very happy.
He was the first person to give me a baseball glove and to play baseball with me. My first glove was as small as my whole hand is now. When Grandpa gave me that glove, I was very excited.   27  It was my pride and joy.
When I was five, I played on my first baseball team and Grandpa was the coach. He wanted me to play one position, but I wanted to play another.   28  I tried so hard that I made good progress. Grandpa was very proud of me.Ever since then, he was worked with me to make me a better player.
Grandpa has helped me become not only a better player, but a better person.   29  Today Grandpa does not play baseball with me so often, but he still comes to every practice and game. He sits and watches my practices through rain and shine.  30  I love him and hope he will be around for many more years to support me and baseball.

 
 
五、填词补文(第31—40题,每题1.5分,共15分)
下面的短文有10处空白,短文后列出12个词,其中10个取自短文,请根据短文内容将其分别放回原有位置,以恢复文章原貌,将正确选项写到答题卡上。
Protecting the Few
How we live our lives affects the environment. The environment is all the things around you. All across Earth, humans are 31 the environment in small and large ways. We cut down trees to build houses. We plow fields to 32 crops. We pour waste into rivers, lakes and oceans. We use larger nets and bigger boats to catch 33 numbers of fish. Activities like these affect plants and animals. They 34 affect things like the soil and water.
Sometimes our actions make the number of a 35 plant or animal get larger. For example, if you planted roses in your yard, there would be more roses in your area.
Our activities can also 36 to a smaller number of plants and animals. If a park were turned into an apartment building, what would happen to the plants and animals there?  Well, they would 37 die or move to other 38 . There would be fewer plants and animals.
Pollution and other activities sometimes cause the number of a species(物种) to become so 39 that it cannot survive. A species that is in 40 of dying out is called and endangered(濒危的) species.
 
 
六、完形补文(第41—50题,每题1.5分,共15分)
下面的短文有10处空白,每处空白后的括号内有一个词,请根据短文内容将其正确的形式填入文中,以恢复文章原貌,并将答案写在答题卡相应的位置上。
The Power of Language
Language is something that defines(define) us as humans. When language is 41 (use) well, it can bring out very deep feelings in others, and encourage others to take 42 (act). Sometimes in poetry a certain phrase can bring 43 (tear) to the eyes and move us deeply. When we use language to express our true feelings to someone, it can open and 44 (deep) the connection between us. Language is a very 45 (power) tool. How we use language shapes our world. How we use self-talk 46 (dircet) shapes our experience of both ourselves and the world. How we deliver 47 (communicate) shapes the way the world 48 (respond) to us.  We can use language more 49 (effective). And this clearly influences the health and power of our 50 (person) relationships and business relationships.
七、短文写作(第51题,30分)
请根据所提供材料中的要求完成一篇100词左右的英文写作任务。将你的答案写在答题卡相应的位置上。

51.
某英文报纸正在举办题为“My favorite Job”的征文活动。请在此题目写一篇英文应征。包括以下两个方面:
1、你最喜欢的工作是什么?
2、你为什么喜欢它?
 
 
绝密★启用前
2013年10月高等教育自学考试
英语(二)试题答案及评分参考
(课程代码 00015)
第一部分:阅读判断
1.A   2.B   3.C   4.A   5.C  6.A   7.B   8.A   9.B   10.B
 
第二部分:阅读选择
11.D   12.A    13.C    14.A    15.B
 
第三部分:概括段落大意和补全句子
16.E   17.F   18.A   19.D   20.B   21.C   22.B   23.F   24.D   25.E
 
第四部分:填句补文
26.B    27.A     28.D     29.C     30.E
 
第五部分:填词补文
31.A   32.B   33.E   34.H   35.G   36.C   37.D   38.F   39.J   40.L
 
第六部分:完形补文
41.used      42.action           43.tears       44.deepen   45.powerful
46.directly   47.communication   48.responds   49.effectively  50.personal
 
第七部分:短文写作
51.范文(略)
1)评分原则。本题总分为30分,按5个等级打分。本题按照总体评分打分,阅卷人应就总体印象给分,而不是按照语言错误的数量扣分。
打分时,先根据文章的内容要点、篇章结构和语言运用初步确定其所属的档次,然后依照该档次的具体要求酌情增减分数,最后给分。
应避免分数的集中趋势,即不能只给中间档次的分数。该打高分时就应打高分(包含满分);该打低分时就应打低分(包含零分)。
拼音和标点符号是语言准确性的一个方面。打分时,应视其对交际的影响程度予以考虑。英式、美式拼写及语言用法均可以接受。
如书写较差影响交际,将分数降低一个档次;如字数明显少于要求,应将分数降低一个档次。
2)评分标准
第一档  25—30分:圆满完成了试题规定的任务。
●清楚的表达了全部内容要点
●运用的语法结构和词汇能满足任务要求
●语言运用较为准确、恰当。
第二档  19—24分:完成了试题规定的任务。
●清楚的表达了全部或关键内容要点。
●运用的语法结构和词汇能满足任务的基本要求。
●语言运用基本正确,虽有小错,但不影响理解。
第三档  13—18分:基本完成了试题规定的任务。
●提及了关键内容要点(可能漏掉了个别内容)。
●运用的语法结构和词汇满足任务的最低要求。
●存在一些语言错误,但基本不影响理解。
第四档  7—12分:完成了一部分试题规定的任务。
●遗漏或未能清楚表达内容要点。
●语法结构和词汇的运用能力较差。
●语言错误较多,部分错误影响理解。
第五档  1—6分:未完成试题规定的任务。
●明显遗漏内容要点。
●语法结构和词汇的运用能力很差。
●语言错误很多,严重影响理解。
0分档:
●未作答;或虽作答,但词不达意;或书写了与任务无关的内容。

责编:广东自考网(gdzikao)

上一篇:2019年10月成人自考英语二真题

下一篇:没有了

免责声明:以上内容仅代表原创者观点,其内容未经本站证实,中华考试网对以上内容的真实性、完整性不作任何保证或承诺,转载目的在于传递更多信息,由此产生的后果与中华考试网无关;如以上转载内容不慎侵犯了您的权益,请联系我们QQ:952056566,我们将会及时处理。